Verhuizen naar Brazilië

Mijn allereerste blog schrijven. Iets waarvan ik nooit had gedacht had dat ik het zou doen net als zoveel dingen de laatste tijd. Zo had ik nooit gedacht dat ik ooit een ministry school zou volgen, Portugees zou leren of besluiten om naar Brazilië te verhuizen. Ja dat lees je goed! Vanaf mei 2019 zal ik aan de slag gaan bij Shores of Grace in Brazilië. Een organisatie die zich inzet voor meiden en jongens in de prostitutie en/of die gevaar lopen voor misbruik of huiselijk geweld. Hoe ik hier terecht ben gekomen zal ik eerst vertellen.

Vanaf afgelopen mei/juni 2018 ben ik op zoek gegaan naar iets om na mijn studie te gaan doen. Ik zou afstuderen in augustus en had nog geen idee wat ik erna zou moeten gaan doen. Aangezien ik na mijn eerste bezoek aan Brazilië (2015) had besloten een keer terug te komen om te werken met meiden in de prostitutie had ik besloten daar iets mee te doen. Zo ging ik op zoek naar een organisatie waar ik +/-3 maanden heen kon om te leren en te helpen. Na weken te zoeken naar een geschikte organisatie, maar niets te kunnen vinden had ik het eigenlijk wel gehad. Dan niet, dacht ik…

Totdat ik na een lange dag werken thuiskwam en voelde dat ik terug achter mijn laptop moest gaan zitten en nog een laatste keer moest zoeken. Met tegenzin opende ik mijn laptop en daar gingen we weer. Ik probeerde nog is wat andere woordencombinaties en het eerste resultaat was Shores of Grace in Recife. Deze organisatie had ik nog niet eerder bekeken en ik opende de site. Het geen wat alles in gang bracht. Na de openingspagina te bekijken wist ik het: dit is het! Hier ga ik naartoe. Zonder er verder bij na te denken gemaild en gevraagd of ze nog vrijwilligers zochten in september. Anna, mijn latere mentor tijdens de school, mailde terug met: Nee, maar misschien is onze “Experience school” wel wat voor je? 24 uur later had ik me aangemeld zonder meer dan 2 pagina’s op de website te lezen en geen idee had wat de Experience school inhield. Daar zou ik 2 maanden later wel achterkomen.

Toen ik in het vliegtuig stapte dacht ik bij mezelf, “ik heb echt geen enkel idee waar ik naar toe ga. Ik ken daar niemand en heb nog nooit over ze gehoord en daarbij heb ik echt het minimale aan vooronderzoek gedaan. Dom misschien, maar dat gevoel toen ik de website opende kan toch alleen maar van God zijn geweest? Dan moet het goed zitten!”. Toen Anna’s man, Robbert, mij van het vliegveld op kwam halen zei hij de legendarische woorden: “je weet toch dat we mennonieten zijn?” ehm, haha. Na even slikken, een paar seconden nadenken en kijkend naar zijn lange baard wist ik uit te brengen “nou, interessant” (dit meende ik overigens echt aangezien ik hun geloofsovertuigingen altijd interessant heb gevonden) waarop hij hard begon te lachen. Het bleek een grapje te zijn waar we de 3 maanden daarna nog vaak om gelachen hebben.

Zo kwam ik bij Shores of Grace terecht op een wijze waarop ik me nog heel vaak van heb afgevraagd, hoe dan? en hoe onwijs blij ben ik dat ik voor deze ene keer zulke impulsieve keuzes had gemaakt! Als ik terug kijk op de afgelopen jaren zie ik hoe perfect God’s planning eigenlijk is en hoe bijzonder het is als je merkt dat alles wat je hebt geleerd samen komt tot de volgende stap in God’s koninkrijk.

In deze blog en op mijn website zal ik gaan schrijven over mijn tijd bij Shores of Grace, mijn voorbereidingen op mijn verhuizing naar Brazilië in mei 2019, en wat ik daar mag gaan doen. Aangezien Shores of Grace een missionary base is zal ik niet betaald krijgen en zal ik de komende tijd op zoek gaan naar mensen die mij (maandelijks) willen gaan ondersteunen. Is zendelingenwerk niets voor jou en ondersteun jij liever iemand of voel jij je geroepen om iets bij te dragen? Kijk even op de pagina support en stuur mij een berichtje!

Tot snel!

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *