Nieuwsbrief september 2021

Terug naar Nederland!

Deze maand is het exact 3 jaar geleden dat ik voor het eerst bij Shores of Grace aankwam. Al snel werd het duidelijk dat God wilde dat ik hier langer zou blijven om hier bij te dragen en te leren met het team. Vanaf het begin gaf God duidelijk aan dat het een korte periode van ongeveer 3 jaar zou zijn. Nu die periode voorbij is merk ik ook dat het tijd is om alles wat ik hier heb geleerd ergens anders in te gaan zetten. Waar dat is weet ik nog niet, maar ik weet zeker dat God ook dat al uitgevogeld heeft. Dit betekend dat ik begin december definitief terug kom naar Nederland en daarmee ook mijn zendelingperiode bij Evangelische gemeente Rafael Goes afrond. Ik wil iedereen die betrokken is geweest alvast enorm bedanken. Ik wil jullie vragen om mee te bidden voor deze laatste maanden hier en de overgang terug naar Nederland. Dat ik alles hier goed mag afsluiten en mag voorbereiden op de tijd hierna. Mocht je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, stuur me even een persoonlijk berichtje!

Inmiddels alweer 3 maanden terug in Recife. Direct nadat ik aankwam werd duidelijk dat mijn focus de komende tijd op de vrouwen die ik begeleid zou liggen. De 1 na de andere crisis deed zich aan en zo kwam het dat ik al mijn aandacht even bij hen moest leggen. Na intensieve weken, voornamelijk emotioneel, is het gelukkig weer wat rustiger. Ik kan mijn tijd weer verdelen over de vrouwen en de babies in Vila Betania.

Kaart van iemand uit de Rafael hergebruiken om te evangelizeren!

 Door de wisselingen van leiderschap in eigenlijk alle ministries waar ik bij betrokken ben is het niet de makkelijkste fase, maar gelukkig gaat de overgang tot nu toe best goed. Niet alleen zijn er veel veranderingen in ons team, zo is de straat opgaan ook totaal anders. Elke vrijdag nacht bezoeken we de mannen/vrouwen aan het werk in de prostitutie. Er zijn elke week weer vrouwen die daar nog maar 2 weken staan of voor de eerste keer zijn gekomen. Wij luisteren alleen maar naar wat God wil zeggen tegen 1 van zijn dochters die deze keuze net heeft gemaakt.

Deze week was deze vrouw *lara. Nog maar vier maanden geleden gescheiden, 3 maanden later voor het eerst besloten om in de prostitutie te gaan. God sprak door meerdere van onze teamleden en de tranen stroomden over haar wangen. Een paar seconden daarvoor zag ze er nog uit als 1 van de mooiste, zelfverzekerste vrouwen daar. Er gaat zoveel schuil achter de maskers die deze vrouwen dragen. Onze Vader weet ze elke keer weer zo te raken dat ze alle muren en maskers om zich heen los laten. Want is dat nog wel belangrijk als je Hemelse Vader je zoveel te vertellen heeft? Het is mooi om te zien dat de vrouwen diep van binnen nog weten wat er echt toe doet. Dat de situatie waarin ze zich bevinden er niet van af doet, dat ze dochters zijn van de allerhoogste.

                            

Door Corona hebben veel mensen hun baan verloren en zien we nog meer ellende dan we al zagen. Elke vrijdagavond zien we weer nieuwe kinderen, babies met 1 of 2 ouders en een heleboel andere mensen proberen te slapen op straat. Afgelopen maand mochten we 3 van deze kinderen opnemen in ons opvanghuis, Vila Betania. Nu na een aantal weken beginnen ze er een beetje boven op te komen, maar toe ze binnenkwamen zaten ze onder de infecties, luizen en vlooien. Elke keer weer is het ontzettend moeilijk om een kind continu om hun moeder te horen roepen, maar zoals een vriendin zei: dan hadden ze ten minste een goeie band met haar. Soms denk ik dat ik hard geworden ben, dat ik dingen niet meer zo voel omdat er 5 crissisen per week gebeuren. Totdat er weer een nieuw kindje aankomt waar ik met zoveel andere voor mag zorgen. Dan weet ik weer dat het me altijd zal blijven raken en vraag ik God of dat gevoel nooit weg mag gaan. Als God’s vaderhart om deze kinderen huilt dan wil ik dat ook, hoe moeilijk het soms ook is. Gelukkig mogen we altijd bij Hem komen en het bij Hem neerleggen!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *